Culinaire pareltjes om naar uit te kijken!

Culinaire boeken? daar kan je tegenwoordig te straten mee plaveien, nee? Net daarom dat een interessante invalshoek, een creatief idee tegenwoordig héél belangrijk is geworden om met een culinair boek op de markt te komen.

Wat wil nu het toeval? 3 zo’n projecten zijn op dit moment in de maak, en ik ben heel blij te mogen zeggen dat ik daarvoor de fotografie mag verzorgen. Een pak werk, massa’s afspraken maken en kilometertjes doen, duizenden foto’s maken en bewerken, I love it! :-).  Ik geef je een ideetje van wat je mag verwachten :

-Johny Voners, alias Xavier van de Kampioenen, doet het dit keer met échte dagschotels. We bezoeken daarvoor een 30-tal restaurants in Vlaanderen waar een dagschotel geserveerd wordt voor rond de 20 euro. Restaurants met een bijzonder verhaal dan nog. In het boek krijg je dus niet alleen recepten van de gerechten en ideetjes voor leuke restaurants, maar ook boeiende verhalen van de mensen achter de zaak. Toffe invalshoek vond ik. Daarnaast is Johny ook gewoon een super sympathieke kerel waarmee ’t heel fijn werken is. Zo hebben we zelf ook nog héél toffe restaurantjes ontdekt ;-).

Bierstronomie. Jep, foodpairing dus. Met onze heerlijke Belgische biertjes nog wel. Een dikke 20 brouwerijen, groot en klein mochten een zaak aanduiden waarvan zij vonden dat die iets interessants zou kunnen doen qua pairing met hun bieren. Elk maakt 3 gerechtjes die ook haalbaar zijn voor de “gewone mens”. Het boek wordt geschreven door Erik Verdonck die al vele jaren een autoriteit is op het vlak van bier. Santé!

-Last but not least mag ik ook de fotografie doen voor het hommageboek voor topchef Roger Souvereyns “Roger en ik”. (2* restaurant Scholteshof). Roger wordt 80 en heeft in zijn carrière ontelbare mensen opgeleid, mensen uit binnen- en buitenland. Dat geeft een boel geweldige anekdotes uiteraard. Marc Declercq en Willem Asaert zijn de schrijvers die dat allemaal neerpennen. Uiteraard komen in het boek ook recepten die op één of andere manier aan Roger gelinkt zijn.

Et voilà, een paar héél mooie boekprojecten voor in de handel dit jaar. Wat mij betreft, ik voel me als een vis in ’t water met deze toffe opdrachten. Een pak interessante mensen uit de culinaire wereld leren kennen, foodfotografie in binnen en buitenland, portretten van de chefs en hun restaurants. De pret kan niet op :-).

Uiteraard geef ik het jullie door zodra de boeken in de handel liggen.

Kris

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s