boeken, boeken, boeken

Tsja, dat krijg je als je je blog niet up to date houdt. Blijkbaar had ik nog niet gemeld dat ik afgelopen jaar ook 3 kookboeken mocht fotograferen. En niet de minste :

Roger en Ik :

Roger Souvereyns is een van de invloedrijkste keukenchefs in de Belgische geschiedenis. Roger & Ik is het relaas van een carrière die al 65 jaar omspant. Meer dan veertig chefs en sommeliers getuigen hoe zijn uitzonderlijke talent, visionaire aanpak en charismatische persoonlijkheid een blijvende invloed hebben nagelaten op hen.

Respectvol, lovend en kritisch kijken ze terug op hun werkperiode in restaurant Scholteshof. Tegelijkertijd karakteriseren ze elk vanuit hun ervaringen Roger Souvereyns als een bijzondere chef die zijn tijd een generatie vooruit was.

Roger & Ik biedt een aparte terugblik op en inkijk in de ‘school van Souvereyns’, met meer dan veertig eigentijdse recepten. Roger & Ik, opgevat als een hommage, werd tegelijkertijd een beklijvend tijdsdocument, een getuigenis die niet alleen culinair geïnteresseerden zal boeien en inspireren, maar evenzeer ondernemers en professionals die actief zijn buiten onze eetcultuur.

Dagschotel :

Iedereen kent Johny natuurlijk als Xavier Waterslaeghers in FC De Kampioenen waar hij steevast in elke aflevering vraagt om z’n dagschotel.

In dit boek gaat de echte Johny op zoek naar échte dagschotels. Hij bezoekt 30 brasserieën in Vlaanderen en Brussel, laat zich telkens vergasten op een lekkere schotel en slaat aan de praat met de chef. Hij doet hierbij zowel sfeervolle tavernes aan als meer upmarket brasserieën, en krijgt zowel oertraditionele borden als trendy food voorgeschoteld.

Beerstronomy :

De Belgische biercultuur is door UNESCO erkend als immaterieel werelderfgoed. Onze brouwerijen, bieren en brasseries staan daar met stip genoteerd.

Bierstronomie laat je genieten van de beste brasseriegerechten waarmee onze Belgische bieren zo heerlijk harmoniëren. We nemen je mee naar 21 brouwerijen over het hele land en laten de smaakmeesters zelf aan het woord: de brouwers vertellen over hun passie voor bier, de chefs over hun liefde voor koken. Elke chef biedt ook een heerlijk bierpairing-menu aan, waarin Belgische bieren de aroma’s en smaken van het gerecht versterken of er net een spannend contrast mee vormen. Zo kun je ook zelf de eindeloze culinaire mogelijkheden van bier ontdekken!

Zijn Belgen Bourgondiërs? Wees maar zeker. Volg de gids!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s